Search This Blog

Persoalannya!

selamat pagi pembaca blog semua...bila dah tulis bahasa melayu ni, khususnya kepada yg faham bahasa melayu la..yang tak faham bahasa, sila rujuk dgn guru bahasa anda... belum terniat dihati nak berblog dalam english style..hehehhe

pagi2 lagi aku dikejutkan dgn bunyi guruh. ahha!hujan lebat diluar sana. fikiran aku terus ke meja ofis. malasnya nak gi office. hujan..tingkat terbuka..sedap tidur ni. hehehe tapi apakan daya, bapak angkat ada dalam rumah. si rock-min. haih...kacau line betul. nak ponteng kerja pun tak senang. terpaksala aku gagahkan diri aku utk bangun.

harapan aku utk sentiasa ceria hari ini, dibantutkan oleh traffic light rosak.erm...nasib baik ada abg polis! terima kasih polis!

jalan lancar seperti biasa. aku sampai offis dalam 845 cengitu. layan panggilan hangit dalam kereta dulu. dah habis baru naik office.

bukak je laptop, aduh! YM takleh bukak plak. ni semua sbb si dia taknak YM dgn aku ptg semalam. ni la akibat nya.. virus semakin banyak. aku terpaksa mengformat laptop aku ni. 3 minggu ni kerja aku ialah, FORMAT je.

hari ni agak suram. maybe kerana malas nak buat apa2 kerja. even banyak. tapi hati tidak merelakan. bila hati tak rela, perbuatan tidak ikhlas akan wujud. bila tidak ikhlas, buat pun tak dapat pahala. bila tak dapat pahala, susah nak masuk syurga dgn mudah. masuk neraka je mudah. nauzubillah. persoalannya, macamana nak buat hati kita ikhlas lillahi taala?

p/s: zikir hari ini ialah YA ALLAH~!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 comments:

baby berry said...

bab nk buat hati kita ikhlas tu yg paling2 payah tuh...

naziffuddin said...

agaknya...kalau dengan latihan,leh x?buat je sesuatu kerja...then cakap ikhlas..ikhlas..lama2 ikhlas la kot...