Search This Blog

Cinta Tak Semestinya Memiliki~!





Malas dah nak tulis blog...xde mood dah nk buat ape yg biasa buat...jadual semakin sibuk...otak semakin serabut...tgk semua bende,semua xkena...nk cari punca spy dapat selesaikan masalah tu...tp xjupe... pagi ni ade game porto vs MU..aku nk tgk..tp takut MU kalah...sia2 jer bersengkang mata...bak kata mak aku..."knp ya..org boleh set jam utk bangun tgk bola,dan bila celik plak tu,leh terus ngadap tv...tp,kenapa org xboleh set jam utk bangun tahajjud?celik2 mata jer,macam nk pejam semula"...gelak bila aku terigt...kata2 mak aku menjelang 1april yg lepas...

aku dah lama xdpt emel dr tentang cinta...hr ni aku dpt..dan tajuk dia best sgt...aku pernah mengalaminya...dan maybe kini pun sedang mengalami...dah usaha mcm2 dah..tp tetap lagu tu jg...haih...apa la nasib badan gemuk macam aku ni...

korang nak tahu...td aku tulis malas nak tulis blog..alih2 panjang jg aku tulis...ahaks!!!manusia..manusia..kadang2 xbersyukur dgn ape yg ade dpan mata..suka timbulkan masalah yg dicetuskan oleh mata hati syaitan...sehingga boleh membuatkan tali persaudaraan putus...aku ampunkan kau..semoga kau berjaya dalam hidup...amin...

artikel tentang cinta :-

Bila kita jatuh cinta pada seseorang, jangan menyiksa diri dengan menganggap bahawa cinta kita tak diterima.

Cinta itu tak pernah ditolak kerana, setiap insan memerlukan, menginginkan untuk dicintai.

Wujudkan cinta itu dengan memberikan sesuatu bukan mengharap harap akan sesuatu sebab, apa yang diberikan kerana cinta selalu datang pada hati kita disaat itu juga.

Kebahagiaan memberi jauh lebih sempurna dari pada kebahagiaan kerana menerima.

Tapi…lain bila kita menginginkan sesuatu yang kita cintai. Keinginan itulah yang memberikan pahit pahit yang menghiris dada…

Jangan menyiksa diri dengan menginginkan sesuatu….

Jangan sia kan cinta dengan beban yang berat mengharap mampu di pikul bahu.

Keinginan memiliki mungkin tak kesampaian…

Tapi…

Percayalah pada diri…
Selalunya cinta yang kita berikan seadanya
Takkan pernah bertepuk sebelah tangan..


Malas dah nak tulis blog...xde mood dah nk buat ape yg biasa buat...jadual semakin sibuk...otak semakin serabut...tgk semua bende,semua xkena...nk cari punca spy dapat selesaikan masalah tu...tp xjupe... pagi ni ade game porto vs MU..aku nk tgk..tp takut MU kalah...sia2 jer bersengkang mata...bak kata mak aku...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 comments:

delster said...

Hayati keindahan cinta Adam & Hawa...

Cinta sentiasa kekal, cinta hamba kepada PenciptaNya...

Cinta datang dengan sendiri tanpa dipaksa & disedari...

Cinta juga pedih seperti pedang yang dihunus ke dada...

Cinta juga kadang2 indah & kadang2 suram...

So,Hormatilah cinta yang ada sekarang & carilah cinta yang sesuai dengan diri...

p/s:aku tiada pengalaman dalam cinta..hehehe..