Search This Blog

. .. ...NaSiB... .. .


apelah nasib aku semalam...bermula dgn bangun pg berpeluh2..tak cukup dengan itu, nak kuar breakfast, wallet tertinggal kat office plak. korek la tabung... nak start enjin, minyak plak takde.... pergila ke kedai bekpes aku yg aku suka. tutup plak. ape leh buat. makan depan office je la.. bawa la kete sambil lewa. sampai je office, nak bekpes depan office.. hbs la plak.... ape la nasib..

tapi,

mula-mula TUHAN bagi kita MATAHARI,
tiba-tiba TUHAN bagi kita RIBUT TAUFAN,
kite tercari-cari mane MATAHARI kita,
rupe-rupanya TUHAN nak bagi kite PELANGI yang CUKUP INDAH

tengahari semalam, assistant aku ajak aku makan rumah dia.. mak dia masak Patin Tempoyak makke denge budu... beh dowh.... cite dia mcm ni, pagi tu aku tlg si ateh(assistant) aku ni format hp NOKIA E72 dia... dan ianya berjaya, tanpa hantar ke kedai. maka, dia pun cakap, dia nak ajak makan lunch. mcm biasala. aku kan malu.. segan dsbginya... last2 aku terima jg la. thanks to ateh...

balik semalam, badan ku sgt letih. dah lama hidung aku tak berdarah, semalam leh berdarah plak....tgh driving leh kuar darah. teringat cite SUTERA PUTEH. hero tu,Bonni Sta Maria, mengidap penyakit barah otak. selalu sakit kepala. dan bila dah parah tu, hidung nya asyik berdarah. mula la otakku melayang...dah sampai rumah, lapar, nak masak, aku tak makan malam. so makanla koko crunch. ringan n diet yg sihat! yeayyy! lepas makan tu, aku pun start buat keje... keje ape? keje butik aku. amik gmbr kebaya. mak aih! sehelai dekat 10-15min. tu pun tak betul lg...badan tak larat. kepala dah pening, igt nak guna malam tu jg. beriya aku buat. sampai sudah aku tak tdo.

pg ni, igt nak bekpes kat kedai feberet aku tu. tutup jg! haih...ape la nasib aku.hampir accident masa otw ke office td. maybe pemanduan aku tak dpt kefocusan yg jitu.... sampai je office kepala dah pening... dalam jam 10 td, g la aku beli nugget n keropok. makan dalam kete... boleh plak sos tu tumpah atas seat kete aku. bukan sket tp dekat secawan tumpah. peh!!! luluhh ht aku. alih letak tepi gear. lap hampir sekotak tisu. dah siap lap, tgk yg tepi gear tu plak tumpah ke alas kaki... Allah... ape la ujian aku dapat ni... kete aku tu dah la bersemut. siapla tghr karang...mesti bersemut...mcmn la nak selesaikan masalah semut ni...

masuk office hari ni, dengan muka tak tdo.. mula la asyik nak marah je ni...



jika ini karya terakhirku... aku mohon pelangi sampai kepadaku...sesungguhnya aku dah tak larat nak bawa kete... mohon maaf kepada semua orang... karya aku hari ni, ku taip tanpa lenggok... tiada perasaan...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 comments:

Dilla_Dill89 said...

dila ske gmbr bdk y xckop tdo tu...sgguh la chumel... :)

naziffuddin said...

kalau suka...send AB COMEL ke 34599 utk ABG BOB COMEL..wakaka