Search This Blog

. .. ...1 iN a MiLLiOn... .. .





orang semua kecoh pasal lagu neyo ni..kat fb...pernah sekali tu, ada peminat iqram dinzly tujukan lagu ni pd dia.. aku pun pelik...ape la yg best sgt lagu ni..aku pernah dgr suatu ketika dulu.. takdela best sgt... masa aku dgr tu, lagu ni br kuar.. takde official video lg.. ada gmbr neyo n lirik saje...

last week.. sempena CNY..aku try la buka... vevo punya version official VC neyo one in million. oh mak aih! br ku tahu..knp org suka..

pertama sebab dia ni...
ahaks! badan tinggi, n nari gedik mcm pompuan... keh keh keh nama dia john silver


perkara kedua sebb ada pelakon storm the yard ni.

rupanya dia ni penari betul2 n juga choreographer... nama dia columbus short. dia paling bergetar skali bila nari. tgk minit ke 0:36...

gabungan diorg 3org ni membuatkan lagu one in a million ni menjd lagu yg sagt gempak! belum tgk lirik lg.. mengisahkan seorg lelaki yg nak pujuk awek dia. dgn tarian. dia pun nari. tp awek dia ni nmpk mcm guy ni main2 apebila kali pertama kawan2 dia(si john n columbus ni la) leka dgn awek masing2.. then, guy ni kejar n pujuk lg...tak lemah smgt rupanya... tp gurl dia ni sangat SONG! iaitu bnyk songeh! bg bunga pun taknak! pe lagi.. guy tu nari plak kat jalan raya, depan semua org... terlihat kegembiraan pd awek tu.. tb2 ada plak awek lain plak yg menari bersama. dalam erti kata yg lain...awek tu dtg mggoda, si guy ni bukan nak layan..tp taknak la rosak persembahan itu. tp awek dia ni, SONG! lari.... ikut hati...mati!

dari segi lirik dia... nice. maksud yg mendalam...cth :

There’s a million girls around but i don’t see no one but you
Girl you’re so one in a million
You are
Baby you’re the best I ever had

Ooh all that I can think about is what this thing could be
A future baby
Baby you’re one of a kind
That means that you’re the only one for me
Only one for me


disertakan dengan lenggok tone suara yang merdu dan juga gerak tari yang mengkagumkan... wah! jika aku sebagai perempuan pun akan cair maa....

dan yang paling penting...dalam ni ada galen hooks! sape dia tu?
dia ni model dalam VC ni...dia ni penari jg sbenarnya...kalau lihat susuk badan dia...erm..she is not a dancer.. tp kalau mcm ni la dancer... no komen! korang tgk sendiri la... mmg cute bila dia nari.. dia jg choreographer utk chili pepper youtube dance. bertambahla kecomelan dia...hah! giler dah aku ni... nak tgk dia lebih manis, korang tgk lagu ni yg versi live. cute! arrgghhh!!!

Jika ini karya terakhirku, aku terigin nak belajar menari mcm dlm VC ni..tp ia memerlukan badan yg lembut, mcm badan aku masa form 4.. heheh masa tu, aku boleh melompat dan berguling atas pentas pentomen...

p/s : koreografer atas jalan raya tu sgt gempak! termasuk penari pompuan yg join tu. O-SEM!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 comments:

Dilla_Dill89 said...

haha..dila ske sgt dgr lgu ni...
1st time dgr trus jth cntan dgn lgu ni..hehehe...

naziffuddin said...

tahua takpe...