Search This Blog

PATIC vs RSM

dah lama aku xtulis hasil nukilan aku...hari ni macam terpanggil plak nk tulis...hehehehe

ni cite kelmarin..baru nak tulis...hehehe

semua org sedih pasal xsambut tahun baru...tp aku lg sedih...walapun aku tahu aku sedih,tp aku tahu,ade lagi yg lebih sdih...cite aku ni, pada malam tahun baru tu...aku berhajat nk balik jengka..tp,mak aku xbg balik malam2..sedangkan org KL mmg bnyk jejalan balik kampung waktu malam@tgh2 pagi...bile xjadi,aku naik bilik jam 930mlm...kemas2 barang...check dompet...apa yang mengejutkan aku ialah IC AKU HILANG!!!!aku puas igt..kat mana aku letak...tanya semua org...semua xde..akhirnya aku terlelap sambil dompet di atas dada... :(

2minggu aku jd pendatang asing tanpa IC(PATIC)...tergerak ht aku nk gi sunway...sdg berjalan2,aku tersinggah di kaunter kastemer servis...aku pun rerajinkan mulut aku ni untuk bertanya...

PATIC : encik tumpang tanya...ade x IC saya kat sini?saya hilang dah 2minggu dah..
Pegawai : encik hilang kat mana?
PATIC : saya xhilang...yg hilang IC saya..ade ke x?saya dah hntr emel pada pegawai atasan sunway...2 kali saya send..tp xde pun reply..
Pegawai : erm..klu macam tu,tulis nama,no tel dan no IC...

aku tulis dan bg pada dia...dia gi belakang kadboard tu....dalam 2min mcm tu...buat ape ntah..cium dgn pegawai sorg lagi kot... :)) ...lepas tu dia dtg dgn pgg sumting kat tgn dia..dia angkat je...ape yg aku nmpk dulu ialah muka hensem aku waktu form 6 tu...perh!!!aku rasa nk menjerit jer masa tu....betapa aku hepinye masa tu...pada 11 januari@besday siti nurhaliza@resepsi mawi-ekin kat La'Marquee, aku ditabalkan semula sebagai RAKYAT MALAYSIA...

RSM : terima kasih cik..
Pegawai : sama2..be careful ye lain kali...
RSM : (senyum)

RSM = Rakyat Sah Malaysia

keluar jer dari sunway tu,bende pertama aku buat ialah, buang kertas polis jengka tu...bukan salinan repot pun..setakat kertas kecik 3cmX3cm jer...lepas tu aku kuar phone aku,aku call abah aku..abah aku cakap "Tahniah sbb jadi rakyat malaysia semula..."...lepas tu aku call honey aku plak....aku ckp dah jupe IC..selama ni aku jd rakyat indon,skrg dah jd rakyat malaysia...dia leh gelak sakan...xpatut....kot yer pun nk tumpang gembira,jgn la gelak sakan...gelak berlebihan...gelak sket dah laa....sakit telinga aku dgr gelakan dia..agaknyer dia gelak sambil berguling2 macam tenggiling kot...

apapun,now aku dah xkesah nk kuar larut malam..sbb,aku dah ade IC..hahahahaha tp klu gi CLUBBING...no way..sbb.......clubbing KL kene bayar...ape barang...clubbing melaka free jer...(AMARAN KERAS : pergi clubbing,jgn minum minuman keras yer...air kosong pun jgn..takut dia bg vodka jer..sbb warna same jer...mintak air coke sudah...pergi clubbing utk layan lagu sudah...no alkohol!no sex!reti?)

jam pun dah menunjukkan 5ptg.... 15minit lg waktu utk balik keje...so baik aku gi asar dulu...lekat trafic jammed pun xde hal...tp klu maghrib lekat jg..mcmn?haaaa lu pikir la sendiri...

assalamualaikum....

post signature

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 comments:

@LiYaNNuaR said...

tahniah sbb bjaya jd rakyat Malaysia yg tegarrr gitu...

anyway... thanks pasal ic... aku sampai ke mari... ekekeke...