Search This Blog

BaCk To BaSiC...



Exist - Alasanmu

Ikhlasnya hati
Sering kali disalah erti
Tulusnya budi
Tidak pernah engkau hargai
Berlalu pergi dengan kelukaan ini
Ku mengalah
Ku bersabar

Bertentang mata seolah-olah tiada apa
Berpaling muka ada saja yang tidak kena
Mencari sebab serta alasan yang kukuh
Supaya tercapai hajat mu

Manis dibibir memutar kata
Malah kau tuduh akulah segala penyebabnya
Siapa terlena pastinya terpukau
Pujukmu, rayumu, suaramu
Yang menagih simpati dan harapan

Engkau pastinya tersenyum
Dengan pengunduran diri ku
Tetapi bagi ku pula
Suatu ketenangan

Andai kita terus bersama
Belum tentu kita bahagia
Selagi tidak kau ubah
Cara hidup mu

Ada rahmatnya
Bila tidak lagi bersama
Terasa jauh diri ku ini dengan dosa
Ku tinggalkan mu walau tanpa kerelaan
Yang nyata kau tidak berubah
Katalah apa yang kau ingin
Selagi kau dapat berkata
Memang begitu sikap mu
Semenjak dahulu

Exists - Bunga

Tak usah ditanya
mengapa ku pilih
Bunga yang mewangi
terliar berseri
Yang tak akan nampak di mata pun
Berwarni dari lain-lain
Segan untuk aku sapa
Walau ada maksud yang ku sembunyi


Pernah ku mencuba
terima seadanya
Sayang ia selalu
calarkan sudut hati ku
Hingga lelah jiwa ku dikecewa
Yang tak mungkin berpaling kembali
Namun ku yakinkan nanti
Tuhan pasti beri gantinya


Ku mohonkan yang indah pada mu
Untuk ku tatap menawar resah ku
Kekal aku di situ harungi cinta


Dan aku pohonkan yang baik
Bersantun kata-kata tentang cinta
Bicarakan rindu pada ku
Mengharum selamanya



Ntah kenapa la hr ni aku suka dgr 2 lagu ni..asyik ulang lagu ni jer...mungkin liriknyer ade kena mngena dgn aku kot...ahaks!!sudahla...

hr ni kat ofis..PANAS!!!bukan sbb ade cite panas...sbb aircond xelok...tgh duduk2...my dad call..rupanya dia ada kat sini..pergila jupe jap..tgh2 jupe tu,ade kete sampai..tgk2 Dato' Hj Khamis..knl?xkenal?cari la dlm google sape dia tu...dia tu EX Pengurus Besar Felda.dah pencen dah..jupe bapak aku mcm kawan sepejabat..masa tu aku nmpk betapa ayah aku ni dikenali org rupanya..nasib baik xjadi YB jer...klu jd,sakit sket aku nk jupe...hehehe

ht aku asyik sedih jer..masuk ofis pg td,kawan aku perasan yg mata aku bengkak...kantoi...ape leh buat...buat xth je laa...br post article td,ni gatai tgn nk post lg...ntah laa...semua bende xkena hr ni...nk luah pd sape?aku pun xth..........

p/s: BACK TO BASIC!!!

post signature

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 comments:

@LiYaNNuaR said...

salam bro... ko peminat Exist yg tegar kah?? hua hua hua..

off record!
memandangkan blog ko ni takdo tmpt nak jerit2 segala... aku tpaksa taruk sini...

pasal nak adjust sidebar tu kan... sure ke ko x jumpak coding tuh??? dah cari seketoi2 kah?? huhuhu... semacam x pecaya pulak... apa pun... aku tak sure la pulak pasal kes ko nih...

apa kata... ko torai & error aje... ko jgn le save template duulu.. preview dulu... buat sampe mjadikkk...

good luck, keh!