Search This Blog

Persiapan Kahwin Katanya...

hye semua.. dan assalam bg yg beragama Islam...hari ni, 1 disember. hari pertama bulan terakhir dalam 2011.. pastinya meninggalkan seribu 1 makna dalam hidup aku. dan juga org lain.


hari ni, bermula dgn teraturnya jadual Kursus 1 Malaysia di PJK aku. erm.... mengajar orang buat blog. Jika anda rakan FB aku, korang akan tahu sbb aku dah pos siap2 status aku nak ngajar.. siap gelarkan aku sbgi king of blogging... sbb ape? sbb kalau bukan aku yg angkat maruah aku, sape lagi? muahahahahhaa so pujilah diri sndr.. korang nak ckp aku budget bagus? hak korang... ;o)

bermula jam 10pg, 6org pelajar lelaki mengambil tempat di PJK. iaitu dalam bilik latihan. tapi, pembelajarannya terganggu dek kerana ada client aku yang lain, dtg meminta aku membetulkan laptop mereka.. erm.. terbahagi 2 kejap aku...

dalam pada itu, aku msj tunang aku... buat ape dgn salotape, kertas,dan marker smlm? katanya tulis persediaan kahwin katanya...

jam 1, rehat. tb2 dapat 1 msj... "lets start the game!" huh!!! ape kebenda la dia ni....

arahan pertama : cuba check di pemadam api dalam bilik latihan...


nah! itu dia... kertas terlekat di bawah pemadam api tu... aku pun buka... ni dalamnya...


aku msj bgth yg aku dah jupe.. skali sampai arahan melalui dinding fb... "wokeh next chek point tempat bb bertapa dulu..tp skrg x lagi..sbb ader masalah dalaman..so kn bertaper kt tempat lain..:p"

korang tahu tempat ape? ni la tmpt nye.....

toilet derrr!!! adoii.. toilet ni dan sebulan takde air... ku masuk jg.. dan ini hasilnya....


aku tahu aku cute.. terima kasih... tb2 aku teringat yg dia pinjam nak guna toilet... aku ckpla air ada sket jer... takleh guna... rupanya, bukan dia bertapa...tp nak letak bende ni... adoiiii..... setelah aku lapor dalam fb... ni arahan berikutnya...

"betul!!! next chek point tempat bb sll on laptop tuk bg syg tgk movie..tett"




meja utama dalam bilik latihan.... apa plak isinya??????



hahahhaha I LOVE YOU TOO!!! so aku berikan jawapannya.... dan ini yg aku dapat... "pandai yer...so next chek point...berdekatan dengan tempat syg sll on9...;)"
tampat dia online ialah di PC 15.... so area situ.. aku cari bawah meja.. sampai mengah2... last2, dalam gelap, aku ternampak sesuatu.... dicelah CPU PC 14...

tahu tak bilik tu, always ada binatang seperti tikus? nasib baik tak kena makan... hah? korang nak tahu ape dia? erm..... persiapan kahwin la... ye... tak caya? tgk gmbr bawah ni....


SNICKERS!!!! my feberet coklat!!! and word with full meaning... SORRY...
Sok
Orang
Rasa
Rindu
Ya!

hahahhaha takde ape yg aku dapat katakan melainkan TERIMA KASIH SAYANGKU... smg kau terus kreatif dalam pembelajaran menjadi seorang isteri yang solehah.. amin...

sempena usia sebulan menjadi tunang ku, dan lagi 4bulan nak jadi isteri ku... aku mengambil kesempatan ini, utk mengatakan aku cinta padamu... smg hubungan kita, berbahagia selamanya2...... amin....

JIKA INI KARYA TERAKHIRKU... maafkan juga aku jika aku mengguris perasaan mu... sesungguhnya... Aku menyayangimu... ;o)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

7 comments:

phamizah said...

wah romantiknye :p

LiSaSuKe's said...

i like the game...

LiSaSuKe's said...

just wanna tell u and other guys out there, girl mmg suke buat surprise pada orang yg dia sayang... seriously~!!

1 of a way to show how special are u to her life... so, hargailah sepenuh hati...

yura said...

hehehehehehehe so sweet..... msti bob senyum lebar kan....

naziffuddin said...

Hamizah : sweet kan?
Lisa : i know... always hargainya...
zura : bukan senyum lebar dah...tergelak lagi ada...huhuhuhuh sbb bg dia duduk dalam bilik latihan..igt buat ape.. mintak guntingla..salotape la... huhuh bila tanya, persiapan perkahwinan.. adoiii.. tu yg tergelak..hahah game dalam ofis aku sndr tu.. hohoho

yura said...

hehehehehehe ok la 2...best pe game mcm 2..pnt n grm tp sweet ble igt terseyum kambg sndiri hahaha

a'aina camilla said...

best nye perasaan bile ade org buat cmni kt kite...and at the same time..syg kt kite..sweet sgt~